En icke-politisk agenda

Fick en bild av statistiken över partierna idag och inser att vänstern ligger risigt till. Jag deltog i vänstern för länge sedan men av olika skäl så avgick jag från gruppen. B la för att jag inser att min agenda har väldigt lite politiska influenser och för att jag har så blandade politiska åsikter. En del är åt höger men hjärtat ligger mestadels hos vänstern för att jag anser att det är det enda sanna partiet som representerar den lilla människan och dom utsatta i samhället.

Tyvärr har vänstern tappat väljare och förtroende och min personliga åsikt och reflektion över detta är att vänstern likt SD har för många "fotsoldater" som solkar ner deras namn. Vänstern är inte längre kommunister i den benämning som dom var förut och inte heller är den större delen av politikerna extremister men när alldeles för extrema feminister, djuraktivister och antirasister begår brott, trakasserar människor och yttrar sig hotfullt på nätet i vänsterns namn så drar dom ner den sanna politiken i smutsen och partiet förlorar sin trovärdighet.

Människan, den med sund förnuft, går inte hot till mötes och vill inte beblandas med våld och övergrepp när det kommer till demokrati. Demokrati sker genom att föra en talan inom ramarna och hur mycket vi än må sitta och fundera på hur ett sådant odemokratiskt och osvenskt parti som SD kan få komma in i Sveriges riksdag så måste vi bemöta den tragedin med kunskap, ord och en stark kamp. Att lägga sig på deras nivå skänker dem bara mer stöd och mer väljare och vi vill inte förlora denna kamp genom att snubbla över våra egna ben!

Att gå ut som radikal feminist och säga att alla män är våldtäktsmän, att vilja införa en misshandelskatt på män och ge sig efter kvinnor som inte följer normen som en feminist tycker att man ska följa är enligt mig inte feminism överhuvudtaget utan snarare än annan form av rasism och diskriminering. Att som djuraktivist ge sig ut och misshandla pälshandlare och hota deras barn är diktatur och inget annat. Att som antirasist misshandla och nätmobba andra är att lägga sig på SD:s nivå.

Kvinnliga rättigheter såsom djurrättigheter och människorättigheter talar redan så starkt för sig själva genom bara ordet. Det finns så många starka argument för att försvara dessa områden så varför använda SD:s metoder för att försvara ren logik och sunt förnuft?

Jag debatterade nyligen mot rasism i en het debatt hos Carolina Moberg och bara genom att vara saklig, påläst och respektfull så vann jag med gilla, kommentarer och vänförfrågningar över 1000 likes. Och dom kom från alla världens hörn och kanter. Både män, kvinnor, muslimer, kristna, etniska svenskar och invandrare tryckte på like-knapparna och varför? Jo för att jag talade för alla i människors rättigheter. Jag talade om ett gemensam kamp för ett gemensamt Sverige. Jag talade varken ur ett själviskt perspektiv eller från en politisk eller religiös agenda. Jag talade för en bättre framtid för alla, och gud välsigne, även dom vilseledda anhängarna till  sverigedemokraterna som många gånger är mer vilseledda, kärlekstörstande individer som pg a svaghet i livet eller dåliga upplevelser låtit sig hjärntvättas av dom sanna människohatarna som nu sitter i Sveriges riksdag. Jag säger människohatare för att jag anser att SD:s politik även är ett hat mot den etniska svensken som i många mängder arbetar hårt för antirasismen och humanismen i Sverige.

Låt oss bemöta denna ondska med kärlek, låt oss besvara deras frågor med respekt som i sin tur kanske leder till ändrad uppfattning om mångkulturen och antirasism. Låt oss lyfta antirasismen, feminismen, och barnrättighetsfrågan till den nivå den förtjänar att ligga på. Och låt oss vinna över dom mörka tiderna som nu sprider sig i världen genom att belysa dem med det vi kan bäst. Kärlek, kunskap och respekt!

/ Linda 

(dela gärna detta vidare)

Unicef - Insamling

NYHQ2013-1029

Nu vaccineras barnen i Filippinerna mot mässling

och polio

Efter en katastrof kan sjukdomar lätt spridas. Människor lever tätt ihop under svåra förhållanden och barnen är alltid mest sårbara. Igår påbörjades en stor vaccinationskampanj i Filippinerna. Detta är ett samarbete mellan UNICEF, WHO och andra partners för att skydda barnen mot mässling och polio.

Skänk pengar nu och stöd barnen i Filipinerna och sänd omedelbar hjälp!


inget internet

Har inget internet just nu! 
Ingen bloggning tyvärr:(

Familjen får man, vänner väljer man.

Igår satt jag och delade lite skitsnack med en vän på telefon.
Vännen beklagade sig för ett det var mycket problem
inom dennes familj och sen familjen har ökat med syskons nya respektive
och det har kommit in lite fler detaljer som svärmödrar osv
så hade familjerelationerna blivit mer komplicerade.
 
Och så är det ibland med familj.
Redan en make och en fru är ibland två för mycket och
ju fler som hamnar på högen ju fler problem tillkommer.
 
Ingen familj är helt felfri och om man ens får den att fungera lite grann
så är redan det är stort åstadkommande.
 
När en familj utökas så kommer det in människor i bilden
som man kanske inte själv skulle ha valt in och har man
olika tankesätt, olika karaktärer och olika starka åsikter så
kan det bli väldigt obekvämt på familjemiddagar.
 
Jag har hört alltför många beklaga sig efter att ha deltagit
i krystade familjemiddagar och skuttat runt på träffar dom
önskat att dom sluppit för att tro att detta skulle vara allt annat
en än ovanligt dilemma.
 
Och det är inte speciellt märkligt egentligen att många föredrar
att umgås med vännerna och spendera tid med människor
som man faktiskt valt in i sitt liv frivilligt och genom
att finna karaktärer och personligheter som återspeglar ens egen.
 
För familjen oavsett om det är svärmödrar, svärfader, svägerskor,
kusiner  osv.. dom får man...vänner väljer man...

Flytt 8-11-2013

Oj oj oj oj... igår fick vi nycklarna till vår nya lägenhet och idag har
vi packat och burit saker hela dagen lång.
Pappa och mamma har varit gulliga och monterat ihop
barnens våningssäng och imorgon kommer alla starka grabbar och
tar dom tunga möblerna tillsammans med min man.
 
Blev lite besviken när jag synade lägenheten igår efter att vi
hade avslutat affären med försäljarna på mäklarens kontor.
 
Åkte direkt till lägenheten och fann att städningen var sisådär
och att dom hade monterat ner spegeln från väggen i badrummet
som egentligen är en del av inventariet när man flyttar in.
Tydligen så hade dom lagt till an klausul som vi hade missat
där det stod att dom tar den med sig men jag tycker man kan
ersätta den med någon annan billig variant för respektens skull.
Sen när jag ringde och klagade på städning (i vänlig ton) så
ville han inte riktigt erkänna det och sade att dom själva hade
gjort städningen för att dom inte litade på städfirmor och spenderat
flera timmar med att gå igenom den med mormor som hjälp.
Men väggar var smutsiga och fönsterkarmar var inte heller städade
och damm fanns det en del av på flera ställen.
 
Orkade inte ta den fajten så vi får väl städa igenom själva sen.
 
Men jag är nöjd är otroligt nöjd med köpet och ännu mer
nöjd med vår försäljning på vår lägenhet.
Vi har gjort en bra affär och flyttar inte längre än fem minuter bort.
Jag kommer aldrig lämna min lilla ort.
Mig får man bända bort med kofot om man ska få mig härifrån..hahahaha!
 
Nu är det bara att flytta in, få saker på plats och sakta men
säkert börja med att lägga vår egen pränt på vårt nya hem.
 
(bilder från visningen)
 
 

Visa ditt stöd till Carolina

 
Ikväll vill jag ägna mig ett par minuter åt att stjäla eran uppmärksamhet och dela ut en ros i mörkret som Carolina Moberg Farraj vandrar i just nu enbart för att hon gjorde ett demokratiskt och inte på något sätt provocerande inlägg om Jimmie Åkesson. Efter sitt inlägg har hennes nummer delats ut på rasistiska hemsidor och hatkommentarerna har haglat över henne dom senaste dygnen. Carolina har aldrig provocerat någon, aldrig skrivit något ont om någon. Det som hon har drabbats av har en enda orsak bakom och det är att hon tillhör en religion och en kultur som inte är acceptabel i mångas ögon. Vad vi än som människor anser om islam och muslimer så måste vi någonstans finna i vårt hjärta att v inte kan vara med och medverka till ett hat som redan kostat världen miljarder liv. Vi kan komma med motargument om hur det är i muslimska kulturer och hur muslimska män är värre men det håller inte i längden. Dom män som attackerar henne nu och hotar henne och hennes familj är icke-muslimer, kristna invandrare och svenska män. Det visar att vi har mycket att jobba med när det kommer till kvinnorättsfrågan och det måste vi jobba med i alla länder och miljöer. Varje dag utsätts kvinnor för hot, tortyr, våld och mord i alla världens länder och hörn enbart för att dom är kvinnor. Idag i vårat s k demokratiska land där jämställdheten borde ha kommit långt utsätts Carolina för kvinnomisshandel i psykisk form enbart för att hon har en åsikt. Hur långt har vi då kommit när våra "demokratiska män, icke muslimska män" väljer att åter och åter igen utsätta en ung mamma för hot och förnedring? Det är något jag frågar mig idag efter att ha varit inne på hennes blogg och läst männens kommentarer. All heder till dig som orkar stå emot allting med vassa demokratiska och intelligenta motargument! Kärlek
Visa ert stöd genom att dela detta
eller genom att skriva en kommentar till henne här.
 
 

Hjälp mig nå 500 kr! (lika mycket som 769 vätskeersättning)

Snart kommer fars-dag upp. Får jag föreslå att ni skänker en gåva till alla utsatta barn som unicef kämpar för i fars-dags ära! För få kronor kan vi förändra stort i många människors liv. Hittills har vi bidragit med 538 vätske-ersättningar... genom min insamling men vi kan mer!
http://unicef.se/egna-insamlingar/linda-yvonne

Dela gärna detta på era facebook-sidor. Om folk ifrågasätter vart pengarna går när man öppnar en egen insamling så kan ni förklara att kontot ligger hos unicef och är inget jag eller någon annan privat insamlare har tillgång till. Det kan man även se när man bidrar. Summan är också valfri när man bidrar genom denna länk.
Annars kan man sms:a  KÄMPA 2303 till 72 900 och skänka 50:-
 
På sidan av länken ser ni hur mycket ni är med och samlar in.
Hittills har vi samlat in 350:- kronor och det är bra
med tanke på att den nyss är startat men bättre kan vi!
 
 
 
 
 
 
 

Blogg-policy

 
 
Eftersom jag fått så många läsare på sistone så finns det lite saker
jag vill klargöra angående min blogg och min policy för bloggen.
 
Jag vill börja med att säga att jag med mina debatter och med
mitt stöd till vissa utsatta grupper inte på något sätt stöder extremism.
Jag stöder inte heller extremister vare sig dom är muslimer, kristna,
judar, svenskar, invandrare , kvinnor, män osv. Jag stöder mänskliga rättigheter och
människor som vet vad det innebär att respektera andra kulturer, etniciteter och individer.
 
Vill ni debattera eller kommentera så gör det sakligt och inte genom
att kränka mig eller någon annan.
Har aldrig fått några negativa kommentarer och vill gärna fortsätta
vara skonad från sådana!
(Har visserligen vissa filter i kommentarsfältet)
 
Ni får jättegärna kommentera och lämna feedback.
Detta är en debattblogg och det blir desto roligare om debatten
diskuteras av flera.
 
Det var allt från mig!
 
Linda
 
 

Ironin i att adopterade blir rasister...

Oj oj oj oj vad människan är en komplex liten sak i lyckförpackning!
 
När Jackie Arklöv nu gav ut en bok så kan man läsa anledningen till
varför han som mörk icke svensk valde att gå med i ett nazistiskt gäng
som misshandlade andra mörka icke svenskar så blev ju förklaringen
till detta väldigt logisk.
 
"Jackie Arklöv gick blev nazist för att han själv mobbades för
sin hudfärg under hela hans uppväxt"
 
Sådär! Klart! En bra förklaring till en hemsk historia...
 
Eller???? Vänta lite.... va?
 
Jackie Arklöv blev mobbad för att han var mörk och svarar med
att ansluta till den mentalitet och grupp som mobbat honom
och utsätta andra för samma sak!
 
 
Ah men lägg av för fan!
Jag kissade nästan på mig av garv när jag läste detta!
 
Och värre vart det igår efter att jag suttit och debatterad i ett halv dygn
mot två rasister. Inte vita kränkta män rasister, inte svenska tonåringar
och inte hjärntvättade SD-kvinnor utan två adopterade killar från Chile!
 
Ja ni hörde rätt..och nu kan vi garva lite till om ni vill.
 
Det finns inget värre än adopterade som tar gränsen till att få passa
in i Sverige till en sådan brutal nivå att dom borde läggas in på mentalsjukhus.
Förstår dom inte att vi också är invandrare på ett sätt.
Vi råkade bara komma hit insvepta i en finare lyxförpackning
med möjligheterna redan serverade på ett silverfat.
 
Jag ska snart skriva ett inlägg om adopterade och adoption och
det är såna här historier som gör att man faktiskt måste börja
debattera om adopterade från en väldigt komplex och psykologisk synvinkel.
 
I vilket fall så kan jag visa lite om vad jag skrev till mina kära
adoptivpolare!
 
Detta skrev jag efter att Fredrik, observera att Fredrik är chilenare, FRÅN CHILE;
I SVERIGE, och förespråkar att länder inte ska vara mångkulturella.
 
"Måste även inflika med en sak Fredrik. Du säger att det är bevisat att mångkulturen inte fungerar? Men hur kommer det sig då att SD får mest röster från homogena städer och grupper? Orter där människor beblandas har ju knappast en hög statistik på antal SD-röster? Och det är människor som "beblandar" sig med andra kulturer och som sållar sig till grupper som antirasister och vänstern. Det är människor som introduceras till olika kulturer och olika människor och som är väldigt beresta som bli mest fördomsfria Så egentligen går argumentet om att mångkultur inte är bra ganska motbevisat"
 
Sen fick han en annan kommentar från en grym kille som
stod på min sida i debatten som jag tyckte var så klockren:
 
Jag förstår inte Fredrik men jag kan leva mig in i tankarna som driver honom. Han ger liv till ett annat utryck som lyder " Alla invandrare är dumma i huvudet, men du är ju ok Fredrik" Och att man blir sedd och värdesatt som människa är ju viktigt för många. Kul för dig att du äntligen känner gemenskap Fredrik, även om det är med rasister.Sen var det Victorias uttalande om gästvänligheten av de invandrare hon har besökt, att hennes empati inte var ifrågasatt då hon faktiskt varit i någons hem och druckit konstiga teer. Låt mig tala om för dig, att tacka vänligt men bestämt nej till erbjudandet är också att visa empati i många länder. Men istället äter du deras mat dricker deras te och sedan kan du vara stolt och säga att du inte är rasist. Snacka om att ljuga för sig själv och utge sig vara något annat än det man är"
 
Sen debatterade vi lite med den andra snedvridna Daniel
och då skrev jag lite såhär. Kan inte vissa allt som sas men
jag vann tillslut debatten för han försvann.
 
"Daniel är INTE rasist men han anser att alla världens muslimer står bakom kvinnoförtryck. rätta mig om jag har fel men innebär inte ordet rasist att man klumpar ihop en hel grupp människor och dömer dem? Hmmm...måste kolla wikepedia"
"
"Så om man stopper invandringen från muslimska länder så räddas kvinnorna från problematiken dom har här? Bra där Daniel. Ska höra med svenska feminister, journalister och utsatta kvinnor om vad dom anser om det argumentet. Men eftersom muslimska män med all sannolikhet oftast väljer kvinnor från sina egna länder hur kan då den svenska kvinnan drabbas av islam?"
 
"Daniel det håller inte! Varför är dom flesta kvinnor antirasister och feminister om dom är så rädda för allting du drar upp nu i stridens hetta? Varför existerar det knappt några kvinnliga röstare på SD eller i deras parti. Varför skriver alltid kvinnliga journalister om ojämställdheten här om den vore så fantastiskt perfekt"
 
"Vem har sagt att invandrare inte kan vara rasister? Idioti och galenskap kommer i många skepnader, kulturer och färger. Delade precis en video där man ser hur man judar behandlar svarta i Israel. Det väldigt komiska med den videon är att dom judiska rasisterna använder samma argument som dom själva blev utsatta för när miljontals judar utrotades. Plus att dom gjorde en sieg heil hälsning. Jag vred mig av garv samtidigt som jag dog lite inombords för att jag inser hur sjuk världen är. Jag vet att Jackie Arklöv, Sveriges största nazist en gång i tiden, blev mobbad för hans hudfärg hela hans uppväxt och svarade på detta genom att bli nazist och polismördare. Värden är galen Daniel. Man kan antingen vara med och bidra till galenskaperna eller så kan man vara med och motverka för en gemensam och bättre framtid för alla oavsett härkomst. Jag tror på det senare Daniel...vad tror du på?"
 
"Oj har du gjort lumpen Daniel ..wow! För det förbereder dig ju verkligen för krig i jämförelse med dom som kommer från ett. Du den dagen det blir krig så kan jag garantera att du och alla andra SD-sympatisörer lägger svansen mellan bena och springer. Om ni var lika kaxiga bakom kommentarsfälten som i verkligheten så skulle man kanske ha något hopp. Då får du ju se till att behandla alla mohammeds och achmeds bra då och sluta trakassera och förnedra dem så att deras självmordsbombs-övningar och våldsamheter kommer väl till hands då den dagen det blir krig!"
 
"Nej Daniel. Gud bevare mig för människor som du. Jag tackar för diskussionen även om den har lämnat mig smått IQ-befriat efter dina senaste inlägg. Jag har fått träna upp min debattförmåga i alla fall och inser att den är bra stark :) Du vägrar svara på om du är adopterad Daniel men jag inser att det med all säkerhet är så. Jag får väl ursäkta ditt beteende för jag vet hur psykologiskt förvridna idéer många adopterade har. Lyckligtvis finns det även många som mig som väljer en bra väg ut. Svenskar, invandrare, muslimer, kristna, män eller kvinnor, whatever. Ingen förtjänar dom fördomarna som du kastar ut gång på gång. Jag frågade dig förut om du var en person som vill bidra till galenskaperna i världen eller om du var en person som ville medverka till det bättre. Du är uppenbarligen av det första tänket. Gå och ta dig en rejäl titt i spegeln och fråga dig själv vad som bidragit till att du blev den personen du blev. Den frågan brukar bli ganska jobbig för människor som är av en ond karaktär. God natt!"
 
 
Jag räknade ihop hur många gånger man tryckt på gilla-knappen för
det jag hade skrivit i debatten och sammanlagt fick jag 501 omtyckta kommentarer
och väldigt många som gjorde en vänförfrågan på min facebooksida.
(avböjde dem för att jag vill ha en privatsida tyvärr)
Därmed visar jag även på att man många gånger kommer långt med att debattera
ner främlingsfientliga människor istället för att slå ner dem som
man ibland kan förstå att det händer för gudarna ska veta
att det inte är lätt att stå upp med bara ord mot en sådan ondska som rasism
faktiskt är. Oavsett från vem den riktas och mot vem den riktas!
 
 
 
 
 
 
 

Vem är odemokratisk?

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/756489-skrev-ett-oppet-brev-till-jimmie-akesson-trakasseras-av-rasister
 
Alla som vill ha bort SD och som på något sätt antyder att ett rasistiskt parti
som bryter mot lagen genom att gång på gång begå brott som innefattar hets mot folkgrupp,
anklagas för att vara odemokratiska och för att vara vänstervridna kommunister.
Frågan är bara vilken sida som är odemokratisk när vi antirasister 98% av
gångerna väljer att debattera och möta rasister och SD-medlemmar sakligt
medan dom själva hotar, misshandlar, attackerar meningsmotståndare
och ger ut information såsom telefonnummer, adresser etc så att
deras motståndare kan hotas till tystnad.
Vem hotar demokratin bland dessa två grupper?
 
En tårta är en väldigt lindrig sak att få i ansiktet
med tanke på vad Carolina fått passera dom närmaste dagarna.
Och allt pg a att hon skrev ett öppet och sakligt brev som för
övrigt varken innehöll hot, förnedring eller trakasserier.
 
SD är dom bästa småbarnen på att böla ut offentligt.
Synd bara att deras snyfthistorier har visat sig vara både påhittade
och konstruerade i många fall.
 
 
http://www.expressen.se/nyheter/val-2010/politiker-misstanks-ljuga-om-overfall/
 
http://nyheter24.se/nyheter/politik/751379-har-avslojas-sd-kvinnans-logn
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12502836.ab
 
http://www.expressen.se/nyheter/lars-isovaaras-vaska-hittad-pa-restaurang/
 
Om länder har demokratisk rätt att rösta fram rasistiska partier då
undrar jag om det inte är dags att avskaffa demokratin!
Vad är nästa steg?
Ska vi se ett nytt Grekland i Sverige?
Ska det bli lagligt för polisen att ha samröre med nazistiska organisationer
som misshandlar och dödar invandrare?
Vi är ju redan i start med att börja en promenad dit.
 
Vart sätter man gränsen för demokrati?
Hitler valdes demokratiskt och med sin propaganda lyckades
han ena nästan en hel nation till att utrota miljontals människor.
Nu ser vi samma mönster i Europas invalda partier och vi pratar demokrati
när vi borde göra allt för att försöka stoppa att historian upprepas.
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomma ord

Jag antar att ni alla är familjära med situationer där man slänger
iväg tomma löften och flyktiga ord sagda av vänlighet mer än verklighet.
Oftast gäller det situationer där man stöter på en gammal klasskamrat
eller någon från ens förflutna.
Man pratar snabbt om hur länge sedan det var man sågs och att
man borde återuppta kontakten och ta en fika nån gång.
Men när man skiljs åt så inser man att man inte ens har kvar
varandras nr och att dom uttalade orden var en artighet i brist på annat att säga.
 
Men sen kommer det till en punkt då dessa löften som ej hålls
och dessa tomma ord är allt annat än lovade pga vänlighet.
När löften blir till svek och där människorna bakom löftena
inte är ytliga bekanta utan familjer, vänner, älskade,
ja med andra ord människor som du starkt håller av.
 
Jag har imponerats många gånger av just vänner som sviker en.
Vänner som smiter ut genom bakdörren i hopp att man inte
ska märka att dom går.
Och det är just den typen av feghet som för stunden gör mig otroligt
förbannad men som med tiden bara får mig att tacka gud för att jag
blev av med dom.
 
För det finns inget som får mig att tappa respekten för en människa
som när dom inte står bakom sina egna gärningar.
När dom urskuldar, bortförklarar och skönmålar deras brist på ansvar.
Alla relationer som man skapar med andra människör medför ett ansvar.
Man har en skyldighet att vårda och se efter relationerna likt en ros som ska hållas levande.
Och om man en dag vaknar upp och inser att man inte har tid att vara i en
relation, att man inte har ork eller för att man av någon anledning inte
finner relationen givande längre, då tar man tjuren vid hornen och
förklarar det till den personen som man är på väg att lämna.
Oavsett om det är vänner, familj eller ens älskade.
Som en vuxen person till en annan..... 
 

In love we trust

 
 
Kärleken är nog den galnaste berg och dalbana-resa som vi
någonsin klivit på.
 
Kärleken är en kaosartat storm som bara blåser in
och sveper oss iväg mot ställen vi aldrig trodde vi
skulle befinna oss på....känslomässigt.
 
Vi hatar, vi älskar, vi föraktar, vi beundrar,
vi lämnar, vi kommer tillbaka, vi känner allt,
vi känner inget, vi vill gå, men samtidigt stanna,
vi förlorar hoppet, men med tiden kan hoppet finna sin väg tillbaka.....

Systrar o Systrar

Det finns inget fulare än kvinnohat som kommer från kvinnor själva.
Det grymma hatet som oftast baseras på avundsjuka och svartsjuka
och som gör att allt sunt förnuft flyger sin kos hos oss kvinnor.
 
Ska jag vara ärlig så har jag mött mycket mer motstånd och mycket mer mothugg
från kvinnor än från män.
Ibland har dom bittra kommentarerna och pikarna från kvinnor
syrat igenom så hårt att dom nästan tagit knäcken på många jag känner, inklusive mig själv.
 
Jag har varit relativt skonad från manshatet alla talar om.
Mycket för att jag alltid varit väldigt noga med att sätta tydliga
gränser och regler på hur jag vill bli bemött och behandlad.
Kanske var gränserna mer flummiga när man var ung men en
dyrbar lärdom i tidig ålder gjorde att jag lärde mig att män i allmänhet
behöver tydliga signaler på vad som är okej och inte.
 
Däremot tycker jag att jag alltför ofta blivit mer sviken av mina kvinnliga vänner.
Att jag alltför ofta blivit mött med dålig attityd och nonchalans från
kvinnor över lag och det är till min besvikelse hur jag ser att
kvinnor allt oftare behandlar varandra dåligt.
 
Ju fattigare länderna är ju mer håller kvinnorna ihop men
i moderna miljöer och i-länderna så går kvinnan
snabbt från att vara en förbundsvante till att vara en fiende.
 
Det inre börjar helt plötsligt konkurreras ut av det yttre och
jakten på perfektion blir till ett krig där man ska gå över lik för att nå sitt mål.
Och att liken är kvinnor gör det bara mer beklagligt!
 
Vi borde vara systrar!
Stå allierade i denna mansdominerade värld där alltför
många män har fått inta scenen med oss som bakgrundsdansare.
 
Jag säger inte att vi ska rikta vårat hat mot männen, absolut inte!
I en perfekt feministiskt värld så efterfrågar vi jämställdhet och
inte ett tredje världskrig mot mansvärlden.
 
Vad vi dock måste göra är att rikta bort hatet mot varandra.
Att sätta fokus på ordet syster är nu viktigare än någonsin när
kvinnan i Sverige verkar hålla på att gå under totalt.
Psykiska sjukdomar förgiftar våra vuxna hjärnor och
var och varannan ung tjej vill ta livet av sig!
 
Jag frågar mig själv...
Är lösningen till detta offentliga bloggkrig mellan Sveriges största
kvinnliga bloggerskor?
Är lösningen att visa hur kända kvinnliga förebilder i media och tv
sitter och skryter om hur dom erövrat andra kvinnors män?
Är lösningen att sitta och nät-hata unga tjejer så hårt
så att den enda utväg dom ser är i snaran dom hängt i trädet utanför?
Ligger lösningen i att visa ständiga program om hur vi kvinnor
catfajtas och munfajtas för att trycka ner varandra så mycket som möjligt?
Ska kända journalister och skribenter få starta en hetsjakt
på alla kvinnor som inte passar in i mallen på hur en kvinna ska se ut i deras ögon?
Oavsett om det är stereotypen hemmafrun, feministen eller idealkvinnan.
 
Jag ser ingen utväg för kvinnan längre om kvinnan själv lägger
mer fokus på att se fiender istället för allierade.
 
Varför låta något som en gång i tiden var kvinnans starkaste vapen gå förlorat
för att vi av någon konstig anledning vill förvandlas till män?
 
We are not meant to make war!
We ar meant to make love.....
 
 

Att tala är silver - att skriva är guld!

 
 
 • Hej Jimmie Åkesson! Läste att du fick en tårta i ansiktet idag när du satt och skulle signera din bok, det var ju tråkigt att läsa! Det är aldrig kul när en debatt blir så aggressiv att det tar sig fysiska uttryck, eller hur? Jag har aldrig fått en tårta kastad på mig... Bara stenar men det är ju inte samma sak! Jag blev ju inte kladdig eller så, bara rädd och förnedrad. Det kladdigaste jag fått på mig av en meningsmotståndare är spottloskor.
  Det finns väljare i ditt parti som uttryckt att jag försatt mig i en hotfull situation själv eftersom jag valt att bli muslim och klä mig som jag gör. Lika konstigt ur ett demokratiskt perspektiv som att hävda att du har försatt dig i situationen att få gräddtårta i ansiktet bara för att du råkar välja att bli partiledare för ett rasistiskt parti! Galen värld vi lever i, eller hur Jimmie? Jag förstår om du är upprörd över det som hände idag. Jag förstår om du känner dig ofredad... Verkligen. Typ som jag gjorde efter att de där killarna hade kallat mig "islamist-hora" och kastat stenar. Jag gick ut och berättade om det i min blogg och blev kallad gnällig. Men som tur är slipper du gå ut med det du utsätts för, för det sköter ju Avpixlat, betalda av din kompis Kent, så du slipper bli kallad gnällig. Skönt! Hoppas vi kan verka för ett mer tolerant Sverige där vi lyssnar på varandra och visar varandra respekt från och med nu. Men det skulle vara en kamp som skulle kräva sina uppoffringar. Som att SD aldrig skulle kunna bli Sveriges tredje största parti.
   
  Läste detta inlägg idag vilket resulterade i att jag gav mig in i en halv dags debatt.
  Debatten var faktiskt bra och eftersom inte kommentarsfältet
  genomsyrades alldeles för högerextrema människor så kunde
  faktiskt kommentarerna hålla en ganska hög nivå och det var
  faktiskt intressant och givande att vara därinne.
  Dessutom fick jag träna på min egen debatt-teknik :)
   
  Egentligen brukar jag inte längre vistas i kommentarsfälten då
  jag inser att dom har tagits över av riktiga drägg.
  Men då och då hoppas jag in och gästspelar.
   
  Tycker att Carolina Moberg Farraj  skriver denna text väldigt
  bra och lyfter det på ett sätt som varken är aggressivt eller provocerande.
  Hon visar att man kan lyfta fram viktiga frågor på ett bra sätt och
  utan att gå till personangrepp och det är något som SD själva borde ta lärdom av!
   

Keep your head up soldier!

 
Har många gånger tänkt på hur orättvist livet och hur världen kan se ut för många människor.
Jag vill gärna tro på karma men när man ser genomgoda människor gå igenom
livet med alla världens bördor på sina axlar så funderar man på vad planen är för världen?
 
Dom länderna och dom människorna som har lidit mest genom världens gång
fortsätter att lida, fortsätter att svälta, fortsätter att gå brutala öden till mötes
och tar emot alla katastrofer som Gud uppfunnit .
Översvämningar, jordbävningar, orkaner, tsunamin etc...
 
Inte för att man önskar något land i världen misär men någonstans kan
man ju tycka att misären kunde ha delat ut sig över världens 246 länder
och inte hamnat hos enbart enstaka redan utsatta länder.
 
Många länder, inklusive dess befolkning skulle behöva en dos av
tredje världens misär.
Kanske skulle deras liv och deras syn helt plötsligt tvingas granskas ur ett annat perspektiv.
Kanske skulle den där dyra BMW:n som står parkerad framför huset
kännas väldigt oväsentligt om man en dag vaknade upp med brist
på mat på bordet, enda tillgången till vatten 2 mil bort och med
fem barn som alla led utav svältsjukdomar.
 
Kanske skulle man när man återvände från denna mardröm, spendera
några timmar med att faktiskt bidra till omvärlden därute och inte
stänga in sig i sin egen lilla bubbla där tryggheten är så stor att man blir otacksam inför den.
 
Vi gnatar på, gnäller över vädret och klagar över e-ämnena i maten som
många människor i världen inte ens vågar drömma om att ha på sitt bord.
 
Vi bevisar om och om igen att i-landsproblemen har försvagat oss.
Gjort oss blinda inför verklig misär och ifall den hårda verkligheten
som en tredjedel i världen lever i ,en dag skulle komma hit.
Då är vi inte redo för den.
 
Kanske finns det en anledningen varför Gud valde att låta
andra delar av världen lida mer än våra europeiska länder.
 
Kanske är det så att Gud verkligen utdelar sina svåraste motgångar
till sina starkaste soldater!
 
 
 
 

Unicef - Insamling

71788

      Linda Yvonnes insamling    

        Hej alla! Nu har jag startat en insamling genom Unicef där ni kan bidra till deras arbeten och till att rädda barn över hela världen. Ni kan välja att bidra till insamlingen genom denna länk:

http://unicef.se/egna-insamlingar/linda-yvonne 

med valfri summa  eller genom att sms:a  KÄMPA 2303 till 72 900 och skänka 50:-  Oavsett så är ni som jag med och kämpar för varenda unge i världen!

 
 

RSS 2.0