Nelson Mandela

THE STORY OF A BLACK HUMAN BEING

När vi pratar om den svarta mannen, den svarta kvinnan, det svarta barnet, det svarta folket från Afrika, så pratar vi oftast om dem i samband med slaveriet och i samband med misär, krig och fattigdom. Vi pratar om det förtryck dom utsatts för som om det vore ett passerat stadie och som om det inte är något att gnälla över nu! Men den svarta människans misär är långt ifrån över och förtrycket som dessa människor sitter under ser ut som något som aldrig kommer att få ett slut. Det europeiska förtrycket är inte avslutat utan har nu även fått sällskap av både judiska länder, muslimska länder och till en viss gräns även asiatiska länder. Det är förmågan att fortfarande betrakta svarta människor som boskap, materiella ting och som livegna, som utan rätt ska tas tillvara av andra raser. Dom ska tas till vara i form av barnsoldater som ska vakta europeiska intressen som olja och diamanter. Dom ska tas tillvara som slavar i Saudarabien som man kan tömma på kroppsdelar när någon rik shejk saknar sina. Dom ska tas tillvara som ett slagpåsar i Israel och användas till den hämnd som man aldrig riktigt fick mot tyskarna.
Även här kommer dom väl tillhands nu när ekonomin inte är detsamma och missnöjet växer ikapp med vårat inre hat. Då är det jätteskönt att peka ut dessa människor som orsak för att klimatet förändras för enligt Sverigedemokraterna så borde vi minska på svarta människor för att dom drar till sig värme, vilket i sin tur kanske leder till naturkatastrofer i Sverige framöver...eehh. Dessutom kan vi sitta och klaga på alla somalier som kommer hit och lever på bidrag. VÅRA bidrag dessutom. Bidragen som gjorde att vi själva kunde sitta hemma och tillverka barn, supa, plugga tills vi blev 40 och allmänt klia oss i arslet. Fan ta somalierna som kommit och gjort detta omöjligt för oss som varit med och byggt upp Sverige. Säger unga människor som inte bidragit med en spik i bygget.

Det är kul att vi alltid dömer ut afrikaner som analfabeter och glömmer att den generationen knappt finns kvar då vi oftast talar om dom äldre människorna som kommit hit och glömmer att den yngre generationer faktiskt både utbildar sig och högutbildar sig ,men det är kanske svårt att se när dom flesta målmedvetna och flitiga svarta sitter och kör taxi, städar eller jobbar inom vården.
Kanske skulle vi ha samma diskrimineringslagar och samma möjligheter som i USA, Kanada och England så att det enda som skilde dom framgångsrika åt från dom andra skulle vara målmedvetenhet och ambition och inte efternamn och hudfärg. Ja dom är kanske också som länder långt ifrån exemplariska men om du läser om synen på somalier i Kanada och synen på somalier här så är det som dag och natt. Och bakom ligger inte olika typer av somalier utan bakom ligger olika typer av bemötning och olika typer av möjligheter att få komma in i samhället och bli accepterade.
Men men, varför tjata om det när man kan lägga ut ett par artiklar om gruppvåldtäkter och intelligenstester på afrikaner för att döma ut en hel kontinent medan ett modernt slaveri försiggår världen runt. Varför inte fortsätta att klaga på alla miljoner afrikaner som flyr sina hemländer i panik och fortsätta att leva i total förnekelse om att vi från början var dom som begick en av dom mest brutala övergreppen genom tiderna på dessa människor och dessutom... I DERAS LÄNDER eller genom olaglig import av människor mot deras vilja!
Nej fy... Kan inte ens föreställa mig hur det är att vara afrikan i dagens värld och inte heller hur det kunde ha varit om människor som Nelson Mandela, Malcom X, och Martin Luther King inte funnits. Tack vare dessa människor så är världen en relativt bättre plats för mörkhyade idag men den är långt ifrån exemplarisk på något sätt!
Jag härstammar inte från Afrika och har inte flytt från dom hemska förhållanden som många gör. Inte heller har jag ett afrikanskt-klingande namn men jag är mörkhyad och har oftast tagits för afrikan och vet vad det kan innebära att ha "fel" hudfärg. Men detta inlägg är tillägnat alla mina vänner och mina fd relationer med afrikanskt ursprung som jag vet många gånger fått lida för deras färg, ursprung och kultur.
Idag hyllar vi en man som med all säkerhet har haft stor betydelse i deras liv. Idag hyllar vi en man som släppt loss många människor från kedjorna deras händer en gång varit fast i. Idag hyllar vi Nelson Mandela - En sann människorättkämpe som har haft en stor inverkan på hur livet ser ut idag för många många människor. Svarta som vita!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Secret Sweetness

Ååh så sant och fint skrivet. Kunde inte ha skrivit det bättre själv.

Svar: Tack underbara du!
Anonymous None

2013-12-07 @ 18:08:18
URL: http://secretsweetness.blogg.se/
Postat av: Meltem Uyanik

Ahh.. fick tårar :) Fint skrivet syster

2013-12-11 @ 23:23:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0